You are currently viewing 3 ויטמינים שעשויים לעזור לכם לשלוט בשלפוחית

3 ויטמינים שעשויים לעזור לכם לשלוט בשלפוחית

כולנו יודעים שחשוב להקפיד על תזונה מלאה. רבים מכם כנראה כבר לוקחים מולטי ויטמינים. אבל האם ידעתם שיש תוספי תזונה שעשויים לעזור, (או במקרים מסוימים, לפגוע) בבריאות שלפוחית ​​השתן שלכם?

 

החל מהרגעת עוויתות בשלפוחית ​​השתן וכלה בשמירה על שרירי רצפת האגן, ויטמינים עשויים להיות בדיוק הדבר שחסר לכם בתוכנית הטיפול שלכם. כמובן שכמו בכל דבר, יש כאן תנאים. ישנם ויטמינים המסייעים בתסמיני בריחת שתן, אך עליכם להקפיד על מינון מכיוון שמינונים גבוהים יותר עשויים להחריף את הבעיה. וכמו בכל הויטמינים, עדיף לקבל אותם היישר מהמקור – מזון – במקום להסתמך על תוספי מזון, שבדרך כלל אינם מאושרים על ידי ה-FDA ויש להם פוטנציאל לתקשר עם תרופות אחרות שאתם עלולים לקחת.

 

הנה 3 ויטמינים חיוניים וכיצד הם עשויים (או לא) לסייע בשליטה על דליפות משלפוחית ​​השתן:

1. ויטמין C

נמצא במזונות שונים. מחקר שנערך על צריכת ויטמין C בקרב 2060 נשים, בגילאי 30-79, מצא כי צריכה גבוהה של ויטמין C וסידן קשורה לבריחת שתן, ואילו ויטמין C ממזונות ומשקאות נקשר לירידה בדחיפות במתן שתן.

 

ניתן למצוא מקורות טובים של ויטמין C בפירות הדר, פלפלים ירוקים ואדומים, ברוקולי, נבטי כרובית, כרובית, עלים ירוקים, בטטות, תפוחי אדמה רגילים ועגבניות (כולל מיץ עגבניות!). הימנע מתוספים במינון גבוה כדי למנוע החמרת בריחת ​​השתן.

2. ויטמין D

ידוע כי ויטמין D מסייע לבריאות העצם, כמו גם למערכת החיסון, לרמות הסוכר בדם ולויסות במצב הרוח. מחקרים מצאו גם כי מחסור בויטמין D קשור בסיכון גבוה יותר להפרעות ברצפת האגן. ובמחקר אחד של נשים מבוגרות, הסיכון לפתח בריחת שתן היה נמוך ב-45% בקרב אלו עם רמות ויטמין D תקינות.

 

הדרך הטובה ביותר לצרוך ויטמין D שאתם זקוקים לו היא מחשיפה לשמש, אך הוא נמצא גם במוצרי חלב רבים, כגון חלב, יוגורט וביצים, דגים ותוספי מזון.

3. מגנזיום

מגנזיום מסייע לגופכם בשלל פונקציות, כולל הורדת לחץ דם גבוה, ויסות מצב הרוח ועזרה בשמירה מפני סוכרת מסוג 2. זה גם מבטיח שהשרירים והעצבים שלנו יתפקדו כראוי, ויש מומחים שמאמינים שזה עשוי לעזור בשיפור תסמיני בריחת השתן על ידי הפחתת עוויתות בשרירי השלפוחית, ומאפשר לרוקן אותה.

 

מקורות טובים למגנזיום: בננות, אבוקדו, שעועית שחורה, קינואה מבושלת, דגים מסוימים, ירוקים כהים, אגוזים וזרעים.

 

הערה חשובה: אמנם תוספי תזונה יכולים לעזור אם אינכם מסוגלים להשיג את החומרים המזינים הנכונים מהתזונה שלכם, רוב המומחים מסכימים כי קבלת הויטמינים והמינרלים שלכם ממזון אמיתי היא הטובה ביותר. נסו תמיד לאכול כמה שיותר פירות, ירקות, דגנים מלאים וחלבון רזה כפי שהתזונה שלכם מאפשרת לכם כדי להבטיח שאתם מקבלים את הויטמינים והמינרלים שאתם צריכים. ואם תחליטו להתחיל ליטול תוסף, שוחחו תחילה עם הרופא שלכם כדי לוודא שהוא לא יחמיר את מצבכם, או יקיים אינטראקציה עם אחת התרופות הנוכחיות שלכם.

 

מאמר זה נכתב על ידי עזר נאמן – פתרונות לבריחת שתן.